Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο στην Εύβοια - Πολύ φασαρία για το τίποτα;

Ο κ. Βασιλιέφ Μαξίμ
Πολύ φασαρία για το τίποτα; Αυτό αναρωτήθηκαν   αρκετά αάτομα, μετά το τέλος της
παρουσίασης του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου με θέμα «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας», που έγινε στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Λόγια, πολλά λόγια, ακούστηκαν από τους ομιλητές μια και στη συνέντευξη τύπου μίλησαν για το Ελληνορωσικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, ο Εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Νίκος Πέππας, ο Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνος τουριστικής προβολής του Δήμου, κ. Κων/νος Ρουσόπουλος, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ. Ζλακώνη Λίλιαν.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Κάτια Τσιμπλάκη.

Από κοντά και οι χορηγοί του συνεδρίου όπως, ο κ. Νίκος Μπατιστάτος (BATISTATOS CONSTRUCTION), ο κ. Νίκος Στράτης (ιδιοκτήτης του Negroponte και του Μiramare),ο κ. Σ. Πετρώφ (ιδιοκτήτης του Olympic Star), o κ. Kαρλής (BUDGET CAR RENTAL), ο κ. N.Αγγελής ιδιοκτήτης του Star99fm, καθώς επίσης και εκπρόσωπος του FAMOUS SOTIRIOU TRAVEL. Τέλος την συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερέτριας και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σέττας.

Ο  δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας είπε: . "Για τον Δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του σημαντικού Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση.
Το άνοιγμα του δίαυλου επικοινωνίας με την Ρωσία, με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά, σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς".

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν υπογράμμισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα, η Εύβοια αποτελεί το ιδανικό νησί προκειμένου να πραγματοποιηθεί το 2ο Ελληνορωσικό Επενδυτικό Συνέδριο. Η Ρωσία έχει μεγάλες δυνατότητες προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, από τον τουρισμό, μέχρι τις κατασκευές και τα αγροτικά προϊόντα. Το σύνθημα της εκστρατείας που κάνουμε στη Ρωσία για την Ελλάδα είναι: «Ξεκουραστείτε στην Ελλάδα, βοηθήστε την Ελλάδα». Και στους Έλληνες λέμε: Ελάτε στη Ρωσία, βοηθήστε τα προϊόντα σας».


Ο εκπρόσωπος Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Νίκου Πέππα είπε:

Είναι γεγονός ότι η Εύβοια δεν είναι γνωστή στις ξένες τουριστικές αγορές σαν τουριστικός προορισμός αφού το νησί μας μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε οργανωμένα τη διαφημιστική προβολή του και τη συμμετοχή του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Από τις συζητήσεις με τους Ρώσους ειδικούς διαπιστώθηκε ότι οι Ρώσοι αγαπούν την Εύβοια, τον πολιτισμό της, τις ομορφιές της, τα παραδοσιακά φαγητά της, τη φιλοξενία των κατοίκων, αλλά προ πάντων επιθυμούν να επενδύσουν σε αγορά γης και ακίνητα. Επίσης θεωρούν ιερή υποχρέωση να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν κυρίως τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο στο Προκόπι αλλά άλλες Ευβοϊκές μονές.
Στη Μόσχα υπάρχει εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ρώσου και σύλλογος «Άγιος Ιωάννης Ρώσος», στον οποίο ο κ. Σκριάμπιν είναι αντιπρόεδρος και για το Σεπτέμβριο ετοιμάζει συνέδριο για τον προσκυνηματικό τουρισμό και τον Όσιο Ιωάννη Ρώσο.
Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, αποτελεί έναν ιδανικό και εξαίρετο προορισμό διακοπών τόσο για τους Έλληνες όσο και τους επισκέπτες του εξωτερικού.
  
Ο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βασιλιέφ Μαξίμ τόνισε:
«Ο εμπορικός-οικονομικός τομέας της Ρωσίας είναι παραδοσιακά ένας από τους βασικούς εταίρους στην Ελλάδα. Ο όγκος του κύκλου εργασιών του εμπορίου το 2011, εκτιμάται έφτασε στις ΗΠΑ 7 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κοντά στα προ της κρίσης επίπεδα, με σημαντική αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία, με ανάλογες αυξήσεις των ναύλων και των τουριστικών ανταλλαγών. Αναμένουμε ότι η Ελλάδα φέτος θα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Ρώσους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο .
Ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής συνεργασίας μας ανήκει, φυσικά, στον στρατηγικής σημασίας τομέα της ενέργειας. Σήμερα, η Ρωσία καλύπτει περισσότερο από το 50% της ελληνικής ζήτησης για φυσικό αέριο και περίπου 30% - του πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων. Μαζί, έχουμε εμπλακεί σε μεγάλης κλίμακας έργα, όπως το «South Stream», τα οποία θα ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και το ρόλο της Ελλάδα ως ένα σημαντικό ενεργειακό κόμβο».

Τέλος ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων υπεύθυνος τουριστικής προβολής τ, κ. Κων/νος Ρουσόπουλος και η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ υπεύθυνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.Ζλακώνη Λίλιαν, αναφέρθηκαν στους τρόπους τουριστικής ανάπτυξης της Εύβοιας και της Χαλκίδας και στην ανάγκη να εξευρεθούν πρωτότυποι τρόποι προώθησης των τουριστικών προϊόντων.

Εσεις από αυτά που διαβάσατε τι καταλάβετε; Θα δούμε κάποια προκοπή ή απλώς πρόκειται για συνέδριο δημοσίων σχέσεων των προσώπων που μετέχουν;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...