Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς στύλους της ΔΕΗ η οδός Αβάντων

Χωρίς στύλους της ΔΕΗ, επιτέλους, η οδός Αβάντων. Χθες (Κυριακή, 21 Οκτωβρίου), αποξηλώθηκαν -αφού πρώτα είχαν υπογειοποιηθεί τα καλώδια παροχής- οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού στην οδό Αβάντων, σε όλο το μήκος της διαδρομής της. 

Έτσι, σε έναν ακόμη βασικό άξονα του κέντρου της πόλης, «απελευθερώθηκαν» τα πεζοδρόμια από τους στύλους και βελτιώθηκε η αισθητική του χώρου.

Η παρέμβαση αυτή, περιλαμβανόταν στον προγραμματισμό προετοιμασίας του έργου πεζοδρόμησης και του υπολοίπου -πλην του αρχικού, για το οποίο οι εργασίες βρίσκονται εν εξελίξει- τμήματος της Αβάντων. 


Αύριο (Τρίτη 23 Οκτωβρίου) σε συνεδρίαση της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα εγκρίνει τη διακήρυξη του εν λόγω έργου, με εξασφαλισμένη την αναγκαία πίστωση.

Και βέβαια, η παρέμβαση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, βάσει της εν εξελίξει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και ΔΕΗ περί «αισθητικής αναβάθμισης δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας» (με ισόποση εξ ημισείας χρηματοδότηση).

Με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής να προβλέπει ότι έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, θα έχουν απομακρυνθεί οι στύλοι της ΔΕΗ και θα έχει υπογειοποιηθεί το δίκτυό της στο κέντρο της πόλης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...