Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΕ Εύβοιας: Μηχανικούς με Μάστερ ή και με Διδακτορικό τους στέλνουν στα... ΙΕΚ!

"Είναι επίσης απαράδεκτο Διπλ. Μηχανικοί, με Μάστερ ή και με Διδακτορικό ακόμα να έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μη ενεργοβόρα κτίρια, αλλά για να τα εκτιμήσουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ΙΕΚ, από αμφιβόλου ποιότητας εισηγητές, ως προαπαιτούμενο για να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις".

Αυτό τονίζεται σε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, που απέστειλε το ΤΕΕ Ευβοίας και ο Πρόεδρος του κος Μπασινάς, για την καθυστέρηση της συγκρότησης μόνιμου μητρώου ενεργειακών Επιθεωρητών.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Η καθυστέρηση του Υπουργείου στην διενέργεια των εξετάσεων για την συγκρότηση του μόνιμου Μητρώου των Ενεργειακών Επιθεωρητών, έχει μετατραπεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους Διπλ. Μηχανικούς.
Υπάρχουν αρκετοί Διπλ. Μηχανικοί μέλη μας, οι οποίοι, μέσα από μεγάλες δυσκολίες, διέθεσαν τα απαιτούμενα ποσά για να παρακολουθήσουν μαθήματα στα ΙΕΚ, με την προσδοκία να δώσουν σύντομα εξετάσεις, ώστε να ενταχθούν στο μητρώο και να μπορέσουν να αποσβέσουν κάποτε τα χρήματα που έδωσαν.
Όμως το Υπουργείο με την ολιγωρία του, έχει απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτό και έχει παρατείνει το μητρώο των Προσωρινών Επιθεωρητών, μετατρέποντάς τους στην πράξη σε κλειστό επάγγελμα.
Είναι επίσης απαράδεκτο Διπλ. Μηχανικοί, με Μάστερ ή και με Διδακτορικό ακόμα να έχουν την δυνατότητα να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μη ενεργοβόρα κτίρια, αλλά για να τα εκτιμήσουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ΙΕΚ, από αμφιβόλου ποιότητας εισηγητές, ως προαπαιτούμενο για να τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η μεθόδευση έμμεσης επιδότησης των ΙΕΚ, από το υστέρημα των Μηχανικών, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.
Ζητούμε την παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή και να μπορεί όποιος Μηχανικός θέλει να παίρνει μέρος στις εξετάσεις, για να πιστοποιηθεί ως ενεργειακός επιθεωρητής, χωρίς να έχει την υποχρέωση από το νόμο να παρακολουθήσει την ύλη των εξετάσεων.
Ζητούμε επίσης να διευρυνθεί το μητρώο των Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και να συμπεριλάβει τους Μηχανικούς που έχουν ολοκληρώσει των κύκλων των μαθημάτων, μέχρι να διοργανωθούν οι εξετάσεις για τους Μόνιμους Ενεργειακούς Επιθεωρητές ώστε να αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό η άνιση μεταχείριση.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...