Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Βάζει νερό στο κρασί του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

«Απαλύνει» τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, όπως φανερώνεται τόσο από τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο και του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, αντιπροτείνοντας αναπτυξιακές κοινοπραξίες.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: είπε χαρακτηριστικά πως «αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες· είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, ή του ιδιωτικού τομέα.·Εσύ βάζεις την περιουσία, ο άλλος χρήματα και έχετε κάνει μια συμφωνία ότι μακροχρονίως έχετε κέρδη από την αξιοποίηση της περιουσίας».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη, όταν, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε πως προεκλογικά το κόμμα του έλεγε «να γίνουν διεθνείς κοινοπραξίες, να γίνουν διακρατικές συμφωνίες ώστε να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, να είναι κερδοφόροι οι οργανισμοί και να είναι ανταποδοτικοί στην κοινωνία. Και μάλιστα μιλήσαμε για ένα εθνικό ταμείο το οποίο θα στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα.»

«Τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και βεβαίως θα συμφωνήσω με κάποιους που λένε, αν δεν αξιοποιήσεις τίποτα.. Μα εμείς δεν λέμε αυτό. Δεν λέμε όχι στην αξιοποίηση. Λέμε όχι στο ξεπούλημα» συνέχισε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «επενδύσεις βεβαίως και πρέπει να γίνουν και χρήματα πρέπει να έρθουν. Γι αυτό σας μίλησα και για την ανάγκη διεθνών κοινοπραξιών με ισχυρό πυλώνα το δημόσιο, διακρατικών συμφωνιών, οι οποίες όμως θα φέρουν χρήματα και επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα αποκομίσουν και κέρδος διαχρονικά για το ελληνικό δημόσιο ή έστω προοπτικά...».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...