Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η ύστατη μάχη στις... πλατείες σήμερα για την πρωτιά και το bonus

Κλείνει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου σήμερα με τους δυο μονομάχους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν την τελική μάχη της... πλατείας. Καθοριστική θεωρούν στη Ν.Δ. τη σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να επισκιάσει σε όγκο και σε παλμό τη χθεσινή συγκέντρωση και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την τελευταία του προεκλογική εμφάνιση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Για τη σημερινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας έχει τεθεί σε συναγερμό όλος ο «γαλάζιος» μηχανισμός του Λεκανοπεδίου καθώς κρίνεται απαραίτητο η εικόνα που θα βγει απόψε από την πλατεία Συντάγματος να προαναγγέλλει υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ιπποκράτους εκτιμά ότι η προεκλογική πόλωση και οξύτητα απέδωσε πολιτικά για τη ΝΔ στην περιφέρεια και ισοσκελίζει την υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο.

Οι επιτελείς του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν προσεκτικά την χθεσινοβραδυνή κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας και σημείωσαν ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Ελπίζουν ωστόσο ότι μπορούν να υπερβούν σε όγκο και παρουσία την εκδήλωση του αντιπάλου τους και να υπερισχύσουν με τα διλήμματα και τα ερωτήματα που θα θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα πυρά του προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα και δίνει στη σύγκρουση εθνικά και όχι κομματικά χαρακτηριστικά. Μιλώντας χθες το βράδυ στο Βελλίδειο σε συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα «εθνικής μάχης» στους ψηφοφόρους.

«Δεν είναι εκλογές για την παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη ΝΔ, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, δεν είναι εκλογές για κανέναν από εμάς. Είναι εκλογές για την πατρίδα. Είναι εκλογές για την Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι παίζει στο πόκερ το μέλλον της χώρας.

Από την πλατεία Ομονοίας χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σε πολύ υψηλούς τόνους το δίλημμα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσει και δεν θα διαψεύσει τους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν το κόμμα.

Τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν τον κρατάει κανείς στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά, αντιπαραβάλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που είναι «δεμένοι και δεδομένοι».

«Γιατί εμείς δεν είμαστε στις λίστες του κυρίου Χριστοφοράκου. Δεν υπήρξαμε και δεν είμαστε τρόφιμοι της Siemens. Δεν είχαμε ταυτίσει το Μνημόνιο με το ευρώ», επισήμανε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και υπογράμμισε ότι τα δύο αυτά κόμματα σε όλη την προεκλογική περίοδο, οδήγησαν τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις και «το μόχθο της ζωής» του απλού πολίτη ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι εγγυάται τις συντάξεις του ελληνικού λαού, τις οποίες τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θυσίασαν στο Μνημόνιο.

«Τις πετσόκοψαν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν. Λήστεψαν τα ταμεία με τα δομημένα ομόλογα, λήστεψαν τα ταμεία με το psi και ετοιμάζονται τώρα να τα αποτελειώσουν συνεχίζοντας το μνημόνιο.Παραδίδουν μια χώρα σε συνθήκες κραχ στην υγεία», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι είναι το κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, την χρεωκοπία και τη δραχμή ενώ υποστήριξε ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν και απέτυχαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Εξαπέλυσε πυρά και κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι έχει κάνει τη ΝΔ συνονθύλευμα των άκρων που διχάζουν το λαό με συνθήματα της ΕΡΕ.

«Θα διακινδυνεύσουμε να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη και τον ακροδεξιό τους περίγυρο;» συμπλήρωσε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...