Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

«Κυνηγούν» τους ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, αφού με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις 30 Απριλίου 2011 δεν είχαν πληρώσει... το ειδικό τέλος των ακινήτων.

Πλέον, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών του 2011 θα πληρωθεί στις εφορίες από όσους δεν το κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά και των επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και στην περίπτωση που αυτοί εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ.

Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ΕΕΤΗΔΕ, αφού εισέρρευσαν στα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...