Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κουβέλης από Πάτρα: Το Μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο

Παραμονή στο ευρώ και σκληρή διαπραγμάτευση για αποδέσμευση από τους σκληρούς όρους του Μνημονίου, προβλέπει το σχέδιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Φώτη Κουβέλη.
Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα, ο κ. Κουβέλης, υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο είναι διαπραγματεύσιμο και ότι οι ασφυκτικοί του όροι μπορούν να απομακρυνθούν.
Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα μπορέσει να κρατήσει την κοινωνία όρθια και την Ελλάδα ζωντανή, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ έκανε και αναφορά στην στάση που κράτησε το κόμμα του κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών τονίζοντας πως «κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε ό,τι πιστεύαμε ότι αντιστοιχεί στο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας».
Επίσης ανέφερε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε μέρος του ΕΣΠΑ, σε χρήματα, δηλαδή, που υπάρχουν, αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία και το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και κατέθεσε πρόταση, βάσει της οποίας το 25% των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα δίνονται για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα, δικαιολογώντας την πρότασή του αυτή είπε πως όταν οι μικρομεσαίες κλείνουν, η ανεργία καλπάζει.
Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να προστατευτούν όπως είπε οι άνεργοι, αυτοί που ζουν μέσα στη φτώχεια.
Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι «δημιούργησαν κλίκες και ελίτ που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».
Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μόνο που τον ενδιέφερε δεν ήταν να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά να αυξήσει το εκλογικό του ποσοστό, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του τόπου».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...