Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δράστες που ξυλοκόπησαν μετανάστες στο Πέραμα

Ολοκληρώθηκε η απολογία των 6 νεαρών κατηγορουμένων, πέντε ανδρών και μιας γυναίκας, στον ανακριτή Πειραιά, που φέρονται ως οι δράστες της εισβολής σε σπίτι στο Πέραμα και τον άγριο ξυλοδαρμό 4 Αιγύπτιων μεταναστών.


Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους δράστες της επίθεσης προς 4 μετανάστες στο Πέραμα για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα, που αφορούν βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ολοκληρώθηκε η απολογία τους οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Οι περιοριστικοί όροι ισχύουν για τους 5 άνδρες και όχι για τη γυνάικα, Συγκεκριμένα οι 5 δράστες πρέπει να καταβάλλουν 2 χιλιάδες ευρώ ο καθένας ως χρηματική αποζημίωση, ενώ τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσίαση 2 φορές το μήνα, κάθε 1 και 15,  στο αστυνομικό τμήμα.

Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι στην προφορική τους κατάθεση για την αναγνώριση των δραστών έπεσαν σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, οι δύο έκαναν διαφορετικές καταθέσεις, ενώ ο ένας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους συλληφθέντες.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς αναμένονται συμπληρωτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα από το σημείο της επίθεσης, ενώ εκκρεμεί και η κατάθεση του Αιγυπτίου που είναι σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...