Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά κοντά σε σπίτια - Χτυπούσαν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή - Οι κάτοικοι στο χωριό Μαντράκι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής...


Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. "Με αυτοκίνητα πήραν τα παιδιά από το χωριό και εμείς με ένα λάστιχο στα χέρια κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την περιουσία μας" έλεγαν κάτοικοι του χωριού.

Η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει προχωρήσει στην περιοχή Κορασίδα και κατευθύνεται προς Κάλαμο Ευβοίας. Η κυκλοφορία προς τον Κάλαμο έχει διακοπεί από την αστυνομία...

Γύρω στις 16.00 άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό. Μάχη με αντίξοες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι που δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν το μεγάλο μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν το ενδεχόμενο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.


H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μουρτερή, στην Κύμη


Απειλεί το μοναστήρι Αγίου Χαραλάμπους των Λεύκων η φωτιά στην Κύμη


Τώρα- Εκκενώνουν το Μαντράκι - Σαρώνει τα πάντα η φωτιά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...