Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πορεία-Συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Βασιλικό

Πορεία-Συγκέντρωση για τα γεγονότα στο Βασιλικό Eυβοίας ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 πίσω από τον άγιο Νικόλαο στην Αβάντων, οργανώνει ο ΟΥΛΑΛΟΥΜ Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ", αναφέρει τα εξής :

8 λεηλατημένα σπίτια και 3 σπασμένα μαγαζιά, 3 άνθρωποι σοβαρά χτυπημένοι, ο ένας εξ αυτών χώρις ιατρική βοήθεια γιατί είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά και πολλοί περισσότεροι τρομοκρατημένοι και ελαφρά τραυματισμένοι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης από μέλη και υποστηρικτές της χρυσής αυγής στο Βασιλικό Ευβοίας την Παρασκευή 25 Μαίου παρουσία αστυνομικής δύναμης (4 περιπολικά και 2 μοτοσυκλέτες) που παρέμεινε σιωπηλή υπογραμμίζοντας την συνενοχή της. Το συμβάν παρουσιάστηκε παραλλαγμένο σε τοπικές εφημερίδες και διάφορα blog , σαν μια διαμάχη ανάμεσα σε μια παρέα από έλληνες και μια παρέα μεταναστών ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα ρατσιστικό πογκρόμ. Η χρυσή αυγή μαζί με τους μπάτσους σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επιβάλλουν την ''τάξη'' χτυπώντας και λεηλατώντας, έχοντας ως δικαιολογία τους λαϊκίστικους και ρατσιστικούς λόγους τους ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα. Η αστυνομία συνέλαβε μόνο ένα άτομο που έκανε πλιάτσικο αφήνοντας την υπόλοιπη συμμορία να δράσει ελεύθερη. Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Έχουν προηγηθεί παρόμοιες εγκληματικές επιθέσεις εναντίον τσιγγάνων, μεταναστών και ομοφυλόφιλων στην περιοχή της Χαλκίδας.

Με τέτοιες βίαιες και δολοφονικές πράξεις το 8,5% των Ευβοιωτών που ψήφισε το κόμμα της χρυσής αυγής πιστεύει ότι πρέπει να λυθεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Καταπατώντας τα βασικά δικαιώματα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας άλλων ανθρώπων;
Ο τραμπουκισμός δεν είναι πολιτική. Ο τραμπουκισμός δεν θα φέρει τη λύση. Όχι άλλη ανοχή σε τέτοιες αισχρές και βίαιες πράξεις. Όχι άλλη στήριξη σε ακροδεξιές συμμορίες και σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Ας πάψουμε να αναζητούμε την βοήθεια απο μπράβους και την αλήθεια μόνο σε όσα βλέπουμε στην τηλεόραση και διαβάζουμε στις εφημερίδες.

Στην κοινωνία που ζούμε και στην περίοδο οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών κρίσεων δημιουργείται πρόσφορο εδαφος σε διάφορες ακροδεξιές, εθνικιστικές, παρακρατικές και μη οργανώσεις στηριζόμενες στο λαΐκισμό με εθνικιστικό, πατριωτικό και φασιστικό λόγο να διαβρώνουν το κοινωνικό και το πολιτικό γίγνεσθαι.

Η χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια μέσα από αντιμνημονιακό λόγο και μια λαϊκίστικη ρητορεία εκμεταλλευόμενη το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία -οικογένεια έχει καταφέρει να εξαπατήσει ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο αποζητάει την πάταξη του εγκλήματος στον κοινωνικό ιστό. Θεωρούμε οτι οι ψηφοφόροι της χρυσής αυγής θα γίνουν συνένοχοι και συνεργάτες στις δολοφονικές δράσεις αυτής της χιτλερικής οργάνωσης και θα βουτήξουν και αυτοί τα χέρια τους στο αίμα δίνοντας άλλοθι στις δολοφονικές της επιδρομές. Μην ξεχνάμε επίσης πως λειτουργεί σαν δεκανίκι του κρατικού μηχανισμού καταστολής και τρομοκράτησης, μιας και τα τελευταία χρόνια είναι το δεξί μακρύ χέρι των ΜΑΤ σε πορείες και διαδηλώσεις του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού αγώνα.

Θεωρούμε επιτακτικό καθήκον μας να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική-εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν οι διάφοροι ξενηλάτες. Να μην τους ανεχόμαστε όπου και να τους συναντάμε, στην δουλειά , στον δρόμο, στο σχολείο. Να μην στρέφουμε το βλέμμα απέναντι στις αποτρόπαιες πράξεις τους, να μην σιωπούμε στα φοβικά κηρύγματα του μίσους τους με το πρόσχημα ότι δεν μας αφορούν. Στην προκειμένη περίπτωση η φράση " η σιωπή ειναι συνενοχή" αποκτάει όλο το ανατριχιαστικό της εύρος.

Η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εκφράζει την βούλησή μας για μια ευρύτερη αλληλεγγύη, για ένα κίνημα που θα ενώνει στον ίδιο αγώνα εκείνους που απηυδισμένοι από τις εξουσιαστικές πολιτικές της αριστεράς και της δεξιάς, συνειδητοποιούν ότι είναι καιρός να αντιπαραθέσουν σε μια διεφθαρμένη κοινοβουλευτική/καπιταλιστική ολιγαρχία την άσκηση της άμεσης δημοκρατίας, την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και ολόκληρης της ζωής μας. Είναι εφικτό αρκεί να το θελήσουμε...Σ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΞΙΣΜΟ
ΕΞΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

mail: oulaloum@espiv.net

http://oulaloum.espiv.net/?p=336

http://oulaloum.espiv.net/?p=320#comment-4

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...