Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης: Δενδροφύτευση στο συνοικισμό

Την Κυριακή 23 Μαρτίου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μακρυμάλλης πραγματοποίησε αναδάσωση στην είσοδο του χωριού στην τοποθεσία Νεράκι. Δενδροφύτευση στο συνοικισμό Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας


Πριν από χρόνια ο τότε Δήμος Ψαχνών είχε πάρει πόρο από την περιοχή και είχε ανοίξει ένα μικρό εργοτάξιο γι’ αυτό το σκοπό. Ακολούθησαν και ιδιώτες και όταν έπαψαν να παίρνουν τον πόρο η περιοχή μετατράπηκε σε μικρή χωματερή.


Έτσι ο Σύλλογός μας αποφάσισε να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Φυτεύτηκαν πάνω από 250 δενδρύλλια: κουκουναριές, ακακίες, σπάρτα, πυράκανθοι και κυπαρισσοειδή ευγενική προσφορά του Δασαρχείου Χαλκίδας. Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες Μεσσαπίων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, οι Πρόσκοποι Μεσσαπίων, μαθητές από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (Κάνηθος), ενεργοί πολίτες από τις γύρω περιοχές και κάτοικοι του Συνοικισμού. Παρόντες ήταν και οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου. Σε όλη αυτή την προσπάθεια βοήθησε και ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων ο οποίος διαμόρφωσε την περιοχή και έφερε την επομένη χώμα για τα δενδρύλλια.

Από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μακρυμάλλης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Η Πρόεδρος

Ελένη Λύρα

Ο Γραμματέας

Στέφανος Μουτουσίδης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...