Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Γέμισαν σκουπίδια γειτονιές των Ψαχνών

Πολλά είναι τα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για την καθαριότητα στην πόλη των Ψαχνών και ακόμη περισσότερα θα είναι στο μέλλον μέχρι να πάψει να επικρατεί αυτή η κατάσταση, η οποία επικρατεί μέχρι και σήμερα σε πολλές γειτονιές της πόλης. Ως υπερβολή ακούστηκαν τα λόγια πριν δύο εβδομάδες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ότι το απορριμματοφόρο έχει να περάσει από γειτονιές πάνω από τρεις ημέρες. Αλλά απ' ότι φαίνεται και όπως έχουμε και εμείς αναφέρει επανειλημμένως, αυτό είναι μια τραγική πραγματικότητα και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Και για του λόγου το αληθές εχθές τραβήξαμε τις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες προέρχονται από την οδό Βουλγαροκτόνου, όπου το απορριμματοφόρο είχε να περάσει από την Παρασκευή και πέρασε σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν ανυπόφορη. Τα σκουπίδια από τους έντονους ανέμους είχαν σκορπιστεί από δω και από κει και η έντονη δυσοσμία που επικρατούσε, δεν επέτρεπε σε κανέναν να βγει και να πάρει λίγο καθαρό αέρα. Ας μην αναφερθούμε βέβαια στις εστίες που είχαν δημιουργηθεί από μικροοργανισμούς, τρωκτικά και ούτω καθεξής. Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη. Πολίτες που μίλησαν μαζί μας τις προηγούμενες ημέρες μας ανέφεραν ότι " η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Θα κολλήσουμε κάποια ασθένεια και εμείς και τα παιδιά μας. Η αδιαφορία από την μεριά του Δήμου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι πιέσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης υποτυπώδεις και λιγοστές. Οι κινήσεις από τους οικολογικούς συλλόγους ανύπαρκτες. Και εμείς παραμένουμε θύματα των σκουπιδιών. Τελικά τι θα γίνει με την κατάσταση αυτή"; 
Αντιδράσεις υπήρξαν βέβαια σήμερα το πρωί και προς τους υπαλλήλους των απορριμματοφόρων, κατά την ώρα που περνούσαν για την συγκομιδή των σκουπιδιών. Όμως αντί να γίνονται οι αντιδράσεις προς τους υπαλλήλους, που στην ουσία δεν ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί, θα πρέπει να πάνε να αντιδράσουν στους ιθύνοντες του Δήμου και στους αρμόδιους αντιδημάρχους αλλά και προς τους οικολογικούς συλλόγους και να αντιδράσουν. Διότι εκεί πρέπει να αντιδράσουν και όχι στους υπαλλήλους. 
Αίσθηση βέβαια έχει προκαλέσει στους πολίτες η άποψη η οποία διαχέεται τις τελευταίες ημέρες, η οποία βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι επίσημη και κρατούμε κάθε επιφύλαξη για την εγκυρότητά της, και αναφέρει ότι το απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση δεν περνάει διότι ο οδηγός του πήρε σύνταξη και δεν υπάρχει άλλος για να οδηγήσει το συγκεκριμένο όχημα. Αν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο, μπορούμε να μιλάμε για σοβαρότητα από την πλευρά του Δήμου, μας ανέφεραν πολλοί εκ των πολιτών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...