Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Έχουμε συμφωνήσει να μην γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Στην διαβεβαίωση πως τα τρία κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, έχουν συμφωνήσει να μην προχωρήσουν σε απολύσεις στο Δημόσιο προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου είπε πως «την μείωση στο Δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του Δημοσίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει δέσμευση έναντι της Τρόικα για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εκτίμησε πως «νομίζω ότι και η Τρόικα θα πάρει τα μηνύματα.

Το βασικό που ήθελε η Τρόικα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

Στην παρατήρηση ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έδειξε διατεθειμένος στις δηλώσεις του για ουσιώδεις αλλαγές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Μην στέκεστε μόνο στον κ. Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κ. Γιούνκερ που κάνουν λόγο ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του Μνημονίου...».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...