Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

"Ένα πιάνο...τέσσερα χέρια" στη Μουσική Σχολή Χαϊκάλη

Συναυλία με τίτλο "Ένα πιάνο...τέσσερα χέρια" θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Σχολή Χαϊκάλη (περιοχή Δέλτα έναντι 5ου Δημοτικού σχολείου) σήμερα,  Σάββατο 23 Ιουνίου στις 8 μμ.

Oι γνωστές πιανίστριες Χριστίνα Κασκούρα και Γιώτα Οικονομοπούλου ερμηνεύουν έργα των Mozart, Schubert, Ravel, Barber.

Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 6930247865.

Βιογραφικά των δύο καλλιτεχνών:

Η Χριστίνα Κασκούρα ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της σε ηλικία 7 ετών στο Εθνικό Ωδείο. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο λαμβάνοντας το πτυχίο της με βαθμό Άριστα Παμψηφεί υπό τη διδασκαλία της Πετρίνας Λάμπρου.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες του Εθνικού Ωδείου παίζοντας έργα για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου κοντά σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μουσικούς, σεμινάρια Dalcroze, σύγχρονης και τζαζ μουσικής.
Έχει διατελέσει δασκάλα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο, παράρτημα Ψυχικού. Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, ενώ εργάζεται ως Μηχανικός Λογισμικού. Έχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Γιώτα Οικονομοπούλου
Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 10 ετών. Έδειξε την αγάπη και την κλίση για την μουσική αρκετά νωρίς. Έλαβε το πτυχίο πιάνου, στο Εθνικό Ωδείο υπό την διδασκαλία της Πετρίνας Λάμπρου, με Άριστα Παμψηφεί και ειδική διάκριση. Δύο χρόνια μετά έλαβε το Δίπλωμα σολίστ με Άριστα Παμψηφεί.
Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris, με υποτροφία, απ’όπου το 2008, υπό την διδασκαλία την Ναταλίας Μιχαηλίδου πήρε το Brevet d’ execution.
Έχει πτυχίο αρμονίας με Άριστα και συνεχίζει τις σπουδές της στην Αντίστιξη με τον Μιχάλη Τραυλό.
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια πιάνου από πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους πιανίστες και μουσικούς, όπως David Lively, Konstantin Ganev, Μάριος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μυράτ, Ναταλία Μιχαηλίδου.
Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες αίθουσες, στην Αθήνα, στην Μυτιλήνη, στην Νέα Μάκρη, στην Ρόδο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς επίσης και σε συναυλίες νέων συνθετών.
Έχει επίσης παρακολουθήσει παιδαγωγικά σεμινάρια στο Εθνικό ωδείο, καθώς και σεμινάρια Dalcroze.
Από το 2002 διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, παράρτημα Π. Ψυχικού.
Έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου μηχανικού.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...