Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ακύρωση του θέματος της Φυσικής που είχε λάθος

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ακύρωση του θέματος Γ4, που περιλαμβάνεται στα σημερινά θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ήδη εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα με την οποία οι εφτά μονάδες του ερωτήματος Γ4 διαχέονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σχετικά με τις σημερινή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επισημαίνεται ότι το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Σχετικά με το θέμα Γ4, η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ' άπειρον.

Επιπλέον τονίζεται πως: «Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των τριών ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...