Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Δεν δεχόμαστε το ανήκομεν εις τη Δύσιν»

Στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti υποστήριξε πως η βελτίωση των διμερών σχέσεων αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της αγροτικής βιομηχανίας και του τουρισμού. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα ωφελήσει και τις δύο χώρες μας», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας».
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. Αυτό το σύνθημα τελευταία μετατράπηκε σε σύνθημα «η Ελλάδα παραδόθηκε στη Δύση». Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ως προς τις άλλες χώρες-μέλη. Αλλά, παράλληλα, είμαστε και μια χώρα που μπορεί να εφαρμόζει ανεξάρτητη, δυναμική και ειρηνική εξωτερική πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας.

H συνέντευξη του Α.Τσίπρα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου και το πλήρες κείμενό της ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...