Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ομάδα Οδηγών σε Λιμενικό και Γέφυρα Ευρίπου Χαλκίδας

Η Ομάδα Οδηγών Χαλκίδας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, αφιέρωσε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 σε μια διαφορετική δράση, τη γνωριμία της με το Λιμενικό Σώμα και τη Γέφυρα του Ευρίπου.
Οι Οδηγοί, συνοδευόμενοι απ’τα Στελέχη της Ομάδας, επισκέφτηκαν το μεσημέρι τα Γραφεία της Λιμενικής Αρχής και γνώρισαν από κοντά τη δουλειά του Λιμενικού Σώματος. Ολοι οι παρόντες αξιωματικοί, με ευγένεια απάντησαν σε όλες της ερωτήσεις των Οδηγών και έλυσαν πολλές απορίες τους σχετικά με τις αρμοδιότητές και τα καθήκοντά τους.

Το ίδιο βράδυ, και παρά τη δυνατή βροχή, οι Οδηγοί παρέα με τους γονείς τους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Γέφυρας, καλεσμένοι του Λιμενικού Ταμείου. Ο κ.Καρλής, ως υπεύθυνος της γέφυρας, εξήγησε σε όλους με υπομονή και σαφήνεια, τη διαδικασία ανοίγματος και κλεισίματος της γέφυρας, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και παρουσίασε τους μηχανισμούς που επιτρέπουν την κίνηση της γέφυρας του Ευρίπου, που την κάνει μοναδική στον κόσμο.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ζωντανά το άνοιγμα και το κλείσιμό της, γνωρίζοντας πια πολλές περισσότερες πληροφορίες, καθώς είχαν το προνόμιο να δουν τη διαδικασία από μέσα, μια εμπειρία ξεχωριστή, μιας και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο ευρύ κοινό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...