Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Λέσχη Ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο "Περγάμαλης

. "Το χρονικό του Μοναστηριού", το έργο του Ζοζέ Σαραμάγκου είναι το θέμα συζήτησης στη Λέσχη ανάγνωσης για ενήλικες που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια το βιβλιοπωλείο "Περγάμαλης" (οδός Χαρώνδα 14, έναντι Πυροσβεστικής).

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η νέα συζήτηση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Εμπνευστής της Λέσχης είναι η σύζυγος του Δημήτρη Περγάμαλη, Ελένη, η οποία έχει δημιουργήσει και τη Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 22210-76.335, 80.107.

Πως λειτουργεί



Η λέσχη λειτουργεί με έναν πρωτότυπο τρόπο, γι' αυτό και κατάφερε να βρει ισχυρή ανταπόκριση. Οι ενδιαφερόμενοι διαλέγουν μέσα από συζήτηση ένα βιβλίο και υπόσχονται να το διαβάσουν μέχρι να γίνει η επόμενη συνάντηση της Λέσχης. Οι συναντήσεις γίνονται συνήθως την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα στις 7 περίπου το απόγευμα.

Έχοντας ήδη αναγνώσει το βιβλίο, οι συμμετέχοντες αρχίζουν ελεύθερα να μιλούν γι' αυτό. Ποιες σκέψεις τους δημιουργήθηκαν, πώς κατανόησαν τα γραφόμενα και ποιες πτυχές του βιβλίου τους άρεσαν; Γενικά το μυαλό και η καρδιά ξεχύνονται χωρίς περιορισμούς μέσα σε μία διαλογική συζήτηση, από την οποία αναδεικνύεται και η μαγεία του βιβλίου, δηλαδή η πολυποίκιλη ερμηνεία του αναλόγως τη σκοπιά του κάθε αναγνώστη.

Μέσα από αυτή τη χαλαρή κουβέντα, οι συμμετέχοντες ξεκουράζονται πνευματικά για μία έως μιάμιση ώρα περίπου, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν τους ορίζοντές τους σε μία ξεχωριστή μορφή ψυχαγωγίας. Στο τέλος της κουβέντας γίνεται η επιλογή του επόμενου βιβλίου.


Η τελευταία συνάντηση των μελών είχε ως αντικείμενο το βιβλίο "Η κινηματογραφική λέσχη" του Ντέιβιντ Γκίλμουρ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...