Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Εξαγωγή... τέχνης" από την Εύβοια στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

"Εξαγωγή... τέχνης" από την Εύβοια στο Λουγκάνο της Ελβετίας φιλοδοξούν να κάνουν δύο Ευβοιώτες καλλιτέχνες η  Φαίδρα Ραχούτη και Νίκος Ραχούτης που πήραν  τον 1ο όροφο ενός βιοτεχνικού κτηρίου του 1900 στο κέντρο του Λουγκάνο, στην Ελβετία και δημιούργησαν το ERGO Art..

H επιλογή του Λουγκάνο καθόλου τυχαία: Πρόκειται για μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ελβετίας και το μεγαλύτερο τραπεζικό κέντρο, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και (φυσικά) την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πόλη με βίλες πολλών καλλιτεχνών και δίπλα στο ξενοδοχείο EDEM δεσπόζει η βίλα του Αλέν Ντελόν.

Το ERGO Art φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πολιτιστικό εργαστήρι ανάπτυξης και προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ως τόπος συνάντησης για καλλιτέχνες και ειδήμονες της τέχνης και ως γέφυρα σύνδεσης της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσογείου με την πολιτιστική ζωή του Λουγκάνο,.

Τα εγκαίνια έγιναν  την 25η Μαρτίου με το μουσικό πρόγραμμα '' Είμαστε όλοι Έλληνες'' σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της περιοχής  και διοργανώνει μια σειρά από εκθέσεις, κοντσέρτα,
πολιτιστικά γεγονότα, πολυπολιτισμικές συναντήσεις καλλιτεχνών, σεμινάρια τέχνης,
μουσικής, λογοτεχνίας και ελληνικής γλώσσας.

Στη φωτογραφία (από το e.gnomi.gr) οι Νίκος Ραχούτης, Ευμορφία Γκίκα-Ραχούτη και Φαίδρα Ραχούτη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...