Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τρεις τσιγγάνες "έγδυσαν" καταστηματάρχες σε Στύρα και Αλιβέρι..

Τρεις τσιγγάνες "έγδυσαν", με τη μέθοδο της απασχόλησης, καταστηματάρχες σε Στύρα και Αλιβέρι..

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες (09-04) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, τρεις (3) γυναίκες ROMA ηλικίας 35, 52, και 53 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενες για κλοπές.

Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος καταστηματαρχών, στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστιδες, ιδιοκτησίας της 35χρονης, και το ακινητοποίησαν προκειμένου να τα ελέγξουν.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός με είδη καλλυντικών και ψιλικών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστιδες είχαν αφαιρέσει τα ανωτέρω κλοπιμαία με την μέθοδο της απασχόλησης:

• προχθές το απόγευμα από κατάστημα εμπορίας τροφίμων και κρεάτων στο Βέλος Ευβοίας, ιδιοκτησίας 42χρονου και

• χθες το πρωί από κατάστημα εμπορίας καλλυντικών στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ιδιοκτησίας 41χρονης και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μέρος των κατασχεθέντων, αναγνωρίσθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους τους, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δράστιδων στην τέλεση και άλλων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...