Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Alpha: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ στην Ενημέρωση!

ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα αλλάζουν ραγδαία, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή, στην οποία οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα αλλά και να αντιδράσουν, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και μπροστά στην κάλπη.

Ο Alpha, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και στην ανάλυση των γεγονότων και της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Αρχικά, από την Τρίτη 17 Απριλίου και μέχρι τις εκλογές, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων ενισχύεται και μεγαλώνει σε διάρκεια, καλύπτοντας περισσότερα θέματα της επικαιρότητας. Το νέο ραντεβού δίνεται καθημερινά στις 12:30-13:00, και τα σαββατοκύριακα στις 14:00-14:30.

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία, δύο νέες ζωντανές εκπομπές έρχονται να προστεθούν στο prime time και να αποτελέσουν, μαζί με την εκπομπή Παρέμβαση που ήδη προβάλλεται, ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό block εκπομπών, από Τρίτη έως Πέμπτη, στις 23:00.

Μία απόπειρα αναζήτησης ενός νέου πολιτικού σκηνικού μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα αποτελεί η νέα πολιτική εκπομπή Διέξοδος, με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, η οποία θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 23:00. Η εκπομπή θα φιλοξενεί εκπροσώπους των παραδοσιακών αλλά και των νέων πολιτικών τάσεων, οι οποίοι θα αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία και την ευρύτερη πολιτική τους τοποθέτηση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα της επικαιρότητας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΡΟΪΤΕΡ
Κάθε Τετάρτη στις 23:00 θα προβάλλεται η Αυτοψία. Κάθε εβδομάδα, πολιτικοί, τεχνοκράτες αλλά και άνθρωποι της τέχνης και του θεάματος θα συνοδεύουν τον Αντώνη Σρόιτερ σε ρεπορτάζ που θα διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, και θα έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι με φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Η εκπομπή, αφού ολοκληρώνει τα ρεπορτάζ αυτά, θα συνεχίζεται στο στούντιο όπου θα ακολουθεί σχετική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους.

Κάθε Πέμπτη στις 23:00 θα συνεχίσει την προβολή της η Παρέμβαση με τη Γιάννα Παπαδάκου, και ακόμα πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Τέλος, ο Alpha θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την κάλυψη της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της μεταπολίτευσης, με ειδικές πολιτικές εκπομπές.

Με το ενισχυμένο ενημερωτικό του πρόγραμμα, o Alpha στοχεύει να συμβάλει στην ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση των τηλεθεατών, χωρίς να στέκεται μόνο στα γεγονότα, αλλά πηγαίνοντας πίσω από αυτά, χωρίς να καταγράφει μόνο τις εξελίξεις, αλλά προλαβαίνοντάς τις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...