Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση για την Υγεία στο Αλιβέρι

Κινητοποίηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας) οργάνωσαν κινητοποίηση για την Υγεία στο Αλιβέρι.


Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες ζούμε καθημερινά με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και επέκτασης της εμπορευματοποίησης της υγείας.

   Είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών  ομίλων. 

   Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας. Της πολιτικής που θέλει τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, ή να πληρώσουν για να νοσηλευτούν ή να πεθαίνουν στο δρόμο.
   Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. ενάντια στα δικαιώματα μας εντείνεται. Μια επίθεση χωρίς ημερομηνία λήξης αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους ανατρέψουμε.
   Η δραστική περικοπή της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων κατά 500 εκ. ευρώ, που προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, θα επιδεινώσει την τραγική κατάσταση που ήδη επικρατεί.
   Μετά το κλείσιμο 13 νοσοκομείων, τις συγχωνεύσεις δεκάδων κλινικών και την κατάργηση εκατοντάδων κρεβατιών η συγκυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα κέντρα υγείας και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ενώ ακολουθεί νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων δημόσιων μονάδων υγείας. To εναρκτήριο λάκτισμα για λουκέτα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατρών και εργαζομένων στον Οργανισμό, δόθηκε απ' τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό.
   Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας αποτελούν εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε.. Ανάλογοι σχεδιασμοί προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι.
   Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα «σύντομα θα βγει από τα μνημόνια» οι κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα επαναδιαπραγματευτεί τις δανειακές συμβάσεις αποτελούν ωμή κοροϊδία σε βάρος μας.

Όσο η χώρα είναι δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και η υγεία είναι εμπόρευμα, τόσο θα κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μνημόνια διαρκείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

* Να μην κλείσει κανένα ιατρείο του ΕΟΠΥΥ

* Να αναβαθμιστούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία

* Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους.

* Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

* Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό». 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...