Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κεδίκογλου: «Στόχος μας η πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου»

Η κυβέρνηση έχει τη βούληση για πάταξη κάθε μορφής λαθρεμπορίου καυσίμων τόνιση ο Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Πέμπτης, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο εμπλέκονται υψηλά ιστάμενοι στην αγορά των πετρελαιοειδών αλλά και κρατικοί λειτουργοί. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου». 


Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σταμάτησε το λαθρεμπόριο μέσω του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ -όπως είπε - αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει και το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα. Ωστόσο, για να γίνει αυτό πράξη, θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν κάποιες «αδυναμίες» που παραμένουν δύο χρόνια μετά την ψήφιση του περιβόητου νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, με τον οποίο εξισώθηκαν οι φόροι του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης -με τα γνωστά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Ομως δύο χρόνια έχουν περάσει από την ψήφιση του περιβόητου νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και, αν εξαιρέσει κανείς τους καταναλωτές που πάγωσαν από την εξίσωση των φόρων, οι λαθρέμποροι εξακολουθούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Δείγμα του πόσο διάτρητο είναι το σύστημα αποτελεί το γεγονός ότι 22 μήνες μετά την ψήφιση του εν λόγω νόμου, τον Απρίλιο του 2012, δεν έχουν εκδοθεί τέσσερις κρίσιμες για την πάταξη του λαθρεμπορίου υπουργικές αποφάσεις, με ευθύνη κυρίως των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών.

Ακόμη και οι αποφάσεις που εκδόθηκαν, όπως εκείνη που προβλέπει τη σήμανση των περίπου 10.000 βυτιοφόρων και των 40 πλωτών μέσων (σλέπια), δεν εφαρμόζονται, σημειώνει η εφημερίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...