Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΚ - Απεφεύχθη αεροπορική τραγωδία στην Τανάγρα

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί τραγωδία στην Τανάγρα, όταν ο χειριστής αεροσκάφους Μιράζ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπίστωσε βλάβη στο μαχητικό με το οποίο πετούσε...


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα του μαχητικού αεροσκάφους ενώ βρισκόταν σε άσκηση αερομαχίας κοντά στην περιοχή του Παρνασσού. 


Χάρη στη ψυχραιμία που επέδειξε ο πιλότος του αεροσκάφους και στην άρτια εκπαίδευση που έχει κατάφερε και έλεγξε όσο καλύτερα μπορούσε το μαχητικό και το προσγείωσε επιτυχώς στην Τανάγρα. Συγκεκριμένα, ο υποσμηναγός έκανε επανεκίννηση κινητήρα με επιτυχία και πήρε οδηγίες όπως προβλέπεται εξαλλου, να επιστρέψει στη βάση του.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποσμηναγό Βασίλη Τσούμπα για να του δώσει προσωπικά τα συγχαρητήρια του αλλά και την αγάπη ολόκληρου του υπουργείου.

Επίσης του μετέφερε πως όλοι στο Πεντάγωνο νιώθουν υπερήφανοι για το έμψυχο δυναμικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο για τις ικανότητες που το διακρίνει όσο και για την άρτια εκπαίδευση που έχουν.

Να σημειωθεί ότι ο υποσμηναγός έχει 500 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

newpost.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...