Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Καρναβάλι Αμαρύνθου με το Γιώργο Τσαλίκη

Ξεφάντωμα με μουσική, τραγούδι από το Γιώργο Τσαλίκη, εδέσματα και παιχνίδια επιφυλάσσει ο Δήμος Ερέτριας και το ΝΠΔΔ «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», σε όλους όσοι παρακολουθήσουν τις τριήμερες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν 1 – 3 Μαρτίου 2014, για τη λήξη του Τριωδίου και την έναρξη της Σαρακοστής. 


Το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων δίνεται με κομφετί και σερπαντίνες, το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, στις 17.00, στην κωμόπολη Γυμνό. Η εκδήλωση, για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει γαϊτανάκι, χορό, κρασί και μουσική.


Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 οι εκδηλώσεις πάνε… παραλία και συγκεκριμένα στην Αμάρυνθο. Στις 16.30 ξεκινά η παρέλαση του 29ου Καρναβαλιού της Αμαρύνθου. Φορέστε το πιο φωτεινό χαμόγελό σας, αυτοσχεδιάστε ενδυματολογικά και ελάτε να ξεφαντώσουμε.

Άρματα, πεζοπόρα τμήματα, ξυλοπόδαροι,  θα κλέψουν την παράσταση και υπόσχονται να σκορπίσουν άφθονο κέφι.

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται… Μετά την παρέλαση το γλέντι «μετακομίζει» στην κεντρική Πλατεία Αμαρύνθου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης και οι Κings υπόσχονται να μας απογειώσουν. Η βραδιά κλείνει με την καύση του καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014, στις 11.00 το πρωί, η καρδιά των εκδηλώσεων χτυπά στην παραλία της Ερέτριας. Ελάτε να φάμε σαρακοστιανά μεζεδάκια, να πιούμε, να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε την έναρξη της Σαρακοστής.

Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας,  σε επικοινωνία που είχε με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, επισημαίνει ότι παρά την αυξημένη πληρότητα που παρουσιάζουν, υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για όλους όσοι αποφασίσουν, ακόμη και την τελευταία στιγμή, να αποδράσουν το τριήμερο από το Κλεινόν Άστυ.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερέτριας www.eretria.gr μπορείτε να αναζητήσετε χρήσιμες πληροφορίες για τα καταλύματα, τα αξιοθέατα, τα αρχαιολογικά μνημεία καθώς και  για το πώς θα έρθετε στο Δήμο μας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...