Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Γαληνό στο Αυλωνάρι οργανώνουν συγκέντρωση στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 23 Γενάρη και ώρα 11.00π.μ. στη Πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί η αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, ενάντια στην αδικία και την κοροϊδία που υφιστάμεθα, οι εργαζόμενοι-όμηροι του Super market Γαληνός-Λαουτάρης στο Αυλωνάρι.


Τόσα χρόνια που οι αλυσίδες Super markets του Γαληνού Λαουτάρη, του αποκαλούμενου «άρχοντα της Εύβοιας» στο χώρο του λιανεμπορίου μεσουρανούσαν, εργαζόμενοι και εργοδοσία ήμασταν χώρια στα κέρδη. Τώρα τις ζημιές, η εργοδοσία, θέλει να τις μοιραστεί ή καλύτερα να τις φορτώσει στους εργαζόμενους!! Απλήρωτη εργασία σημαίνει σκλαβιά.


ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ..

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι ήμαστε για ένα χρόνο απλήρωτοι και έχουμε μείνει χωρίς δουλειά, κάποιος κύριος Σαμαράς βρέθηκε να ανοίγει το κατάστημα, που δουλεύαμε τόσο καιρό, δίχως τη καταβολή των δεδουλευμένων μας. Εν ολίγοις...

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!!

Το πλαίσιο που εκτυλίσσεται η συγκεκριμένη αδικία είναι το ίδιο, που από τη μία τα βάρη της κρίσης τα έχουν φορτωθεί οι εργαζόμενοι, είτε με κόψιμο μισθών, είτε με ανεργία, είτε με απλήρωτη εργασία, με χαράτσια, με απαράδεκτες υπηρεσίες υγείας, με αμορφωσιά για τα παιδιά τους. Από την άλλη, οι υπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής νομοθεσίας, που όλα αυτά τα χρόνια θησαυρίζουν στις πλάτες μας, τη βγάζουν πεντακάθαρη!!

Με αυτήν την έννοια, ο αγώνας ο δικός μας είναι και αγώνας κάθε εργαζόμενου που δέχεται αυτήν την αδικία. Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαία γιατί και η επίθεση είναι ενιαία.

Σημεία αναχώρησης με Πούλμαν:
Αυλωνάρι, Supermarket Γαληνός 9:30π.μ.
Αλιβέρι, Πυροσβεστική 10:00π.μ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...