Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Περγαντάς προς Μπουραντά: Σας έχουν αφαιρεθεί οι αρμοδιότητες...

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Αθανάσιου Μπουραντά. 


Αφορμή στάθηκε η επιστολή προ λίγων ημερών του Αθανάσιου Μπουραντά με την οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις παρεμβάσεις που ασκούνται στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Στην ίδια επιστολή αναφέρει ότι αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση θα αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.


Σε απάντηση της επιστολής του ο Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρει τα εξής:

«κ. Μπουραντά

Είναι γνωστό, ότι σας έχουν αφαιρεθεί με απόφασή μου όλες οι αρμοδιότητες αφού σύμφωνα με το Νόμο τις αρμοδιότητες των Αντιπεριφερειαρχών καθορίζει ο Περιφερειάρχης (αρθρ. 160 παρ. 3γ του Ν.3852/2010).

Επίσης είναι σαφές ότι η ερμηνεία του αρθρ. 160 παρ. 3α του ίδιου Νόμου που αναφέρει ότι « οι Αντιπεριφερειάρχες συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν στα όρια της Π.Ε. » δεν αφορά άσκηση αρμοδιοτήτων αλλά εποπτεία και συντονισμό της υπηρεσίας όπως π.χ. τήρηση ωραρίου υπηρεσιών, καθαριότητα κτιρίων ή λειτουργία ανελκυστήρων.

Κατόπιν τούτου είναι σαφές ότι δεν θα κληθείτε στην Εκτελεστική Επιτροπή αφού στην Εκτελεστική Επιτροπή συζητούνται θέματα που έχουν να κάνουν με άσκηση αρμοδιοτήτων τις οποίες προφανώς δεν έχετε.

Τέλος αν επιλέγετε την δικαστική οδό για την επίλυση πολιτικών θεμάτων είναι αυτονόητο ότι έχετε όλο το δικαίωμα να το κάνετε».

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...