Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 18 Σεπτέμβρη, στις 11:00πμ, στην πλατεία αγοράς.


Οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Έχουν όμως έναν κοινό εχθρό: Αυτούς που φροντίζουν για την κερδοφορία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. Αυτούς που καταργούν τη δημόσια υγεία, επιβάλουν χαράτσια, κλείνουν σχολεία, απολύουν καθηγητές, καταργούν εργασιακά δικαιώματα και κατεβάζουν ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι έχουν συμφέρον να παλέψουν από κοινού. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του χθες, που παρουσιάζονται σήμερα με νέο πρόσωπο, κάτω από νέες σημαίες! Αυτές οι ξεπουλημένες δυνάμεις υπόσχονται οτι θα δώσουν τη λύση μέσα από μία άλλη κυβέρνηση, ενώ στην ουσία προσπαθούν να περιορίσουν την αντίδραση των εργαζομένων και να την κατευθύνουν σε ακίνδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσπεράσουν το ψεύτικο δίλημμα της δεξιάς ή της αριστερής διακυβέρνησης! Κάθε κυβέρνηση που διαχειρίζεται το καπιταλιστικό σύστημα, όπως κι αν την αποκαλούν, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κάθε τέτοια κυβέρνηση, όπως κι αν τη χρωματίσουν, θα συνεχίσει να παίρνει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα!

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δέχονται κοινή επίθεση και κοινή πρέπει να είναι και η απάντησή τους. Η μόνη αντίδραση που μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή επίθεση είναι η οργάνωση και η πάλη μέσα από τα σωματεία. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα, να προετοιμάσει το έδαφος για την οριστική τους λύση! Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση που δέχονται σήμερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...