Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας: ΟΧΙ στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας

28η Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στην κατοχή που είχε επιβάλει η ναζιστική Γερμανία, στην υποδούλωση και την πείνα, ΟΧΙ στον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό.

28η Οκτωβρίου 2013  πρέπει να πούμε ΟΧΙ στη λαίλαπα των μνημονίων, στη σύγχρονη κατοχή που επιβάλλουν Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κυρβέρνηση – Κεφάλαιο, πρέπει να πούμε ΟΧΙ στον σύγχρονο Φασισμό- Ολοκληρωτισμό.

Καλούμαστε να γιορτάσουμε την  επέτειο του περήφανου Όχι  του λαού μας εν μέσω της πιο  βίαιης επίθεσης στην κοινωνία και  στην εργασία. Η φτώχια, η πείνα και η ανεργία που μας έχουν επιβάλει, προσομοιάζει μόνο με αυτή που υπήρχε στις χειρότερες περιόδους της ιστορίας μας. Οι ειδικοί λένε ότι η οικονομική κατάσταση σήμερα, είναι ίδια με αυτή που υπήρχε μόνο σε περιόδους πολέμου!

Η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, με τις επιταγές της Τρόικα και του ΔΝΤ θέλει να διαλύσει ότι δικαίωμα απέμεινε σε παιδεία, υγεία, εργασία.  Με περισσή υποκρισία όλοι αυτοί που υλοποιούν την σύγχρονη κοινωνική υποδούλωση, που εκχωρούν την εθνική ανεξαρτησία, που περιφρονούν τον λαό και την κοινωνική δικαιοσύνη μας καλούν να γιορτάσουμε το ΟΧΙ. Όμως η συγκυβέρνηση του ΝΑΙ σε όλα, της υλοποίησης των μνημονίων και της καταστροφής των κοινωνικών υπηρεσιών, των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, δεν δικαιούται να γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου. Η συγκυβέρνηση λειτουργεί σαν την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου χτυπώντας κάθε αγωνιστή που επιδιώκει να αντισταθεί στη σύγχρονη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν: Χτυπά αλύπητα τους εργάτες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, χτυπά τους μαθητές και τους καθηγητές που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην παιδεία, χτυπά όποιον αντιστέκεται στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια μεγάλων επιχειρήσεων (Σκουριές, Κερατέα).

Η φετινή παρέλαση στην πόλη μας θα είναι διαφορετική. Θα παρελάσουν οι εργαζόμενοι των 5 εργοστασίων που εδώ και καιρό αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι που επί ένα μήνα έκαναν κατάληψη στο κτήριο της Νομαρχίας και η μόνη απάντηση που τους δόθηκε ήταν η καταστολή, με συλλήψεις και χημικά. Και απέναντι σε αυτούς, στην εξέδρα των επισήμων θα στέκονται οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Οι βουλευτές της κυβέρνησης που ψηφίζουν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική, οι τοπικοί άρχοντες που έστειλαν τα ΜΑΤ να κλείσουν το δρόμο στα σωματεία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευβοίας θα είναι εκεί όπως και σε κάθε αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι και καλεί και  όλο το λαό της Χαλκίδας να παραβρεθεί στην παρέλαση για να φωνάξουμε μαζί με τα σωματεία των εργοστασίων ένα  βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική που έχει φέρει το λαό μας σε αυτήν την κατάσταση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...