Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οι σπουδαστές στα ΤΕΙ Χαλκίδας στο πλευρό των εργαζομένων και των άνεργων

Οι σπουδαστές στα  ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά από πρόταση της ΜΑΣ , εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους και άνεργους που είχαν καταλάβει την περιφέρεια.

"Σήμερα οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατ'εντολή της κυβέρνησης των εργοδοτών και των βιομηχάνων, εφάρμοσαν για άλλη μια φορά στην πράξη το δόγμα "νόμος και τάξη", αφού επιτέθηκαν εναντίον των εργαζομένων από τα εργοστάσια των INTERKEM, NEOSET, SELMAN, Τσιμέντων Χαλκίδας, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ καθώς και άλλων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και συνέχισαν με πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας. Εκεί οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου τους επιτέθηκαν και έκαναν χρήση χημικών. Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατ'εντολή της κυβέρνησης των μονοπωλιακών ομίλων, ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία. Η σημερινή επίθεση έρχεται σαν συνέχεια στις συλλήψεις 13 εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα από τα ίδια σωματεία και είναι ξεκάθαρα ενταγμένη μέσα στο συνολικότερο δόγμα του "νόμος και τάξη".

Η κατεύθυνση αυτή μόνο στόχο έχει τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του εργατικού-λαΙκού κινήματος, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση των εργοδοτών δε βγάζει κουβέντα για την βαρβαρότητα των βιομηχάνων των εργοστασίων αυτών αλλά και πολλών άλλων πανελλαδικά που πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο δίχως καν να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων. Είμαστε στο πλευρό τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...