Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συνεργασία στα πλαίσια των προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας των Σχολείων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Εύβοιας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θάλεια Καλαμπαλίκη συνεργάστηκαν δημιουργικά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών οργάνωσαν τρία διήμερα βιωματικά σεμινάρια με στόχο την εφαρμογή στο σχολείο δυο παιδαγωγικών προγραμμάτων προαγωγής ψυχικής υγείας, βασισμένα στα εγκεκριμένα υλικά πρόληψης «Παιχνίδια Παιδιών» και ο «Κήπος με τις 11 γάτες».

Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης των προγραμμάτων σε σχολεία της Εύβοιας δόθηκε επίσης η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν επιπλέον συναντήσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν το ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί.

Η τελευταία εκπαιδευτική συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο, στις 17/5 με θέματα το ρόλο του εκπαιδευτικού στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών καθώς και τις δυνατότητες ολοκλήρωσης ενός προγράμματος προαγωγής ψυχικής υγείας στην τάξη.

Συντονίστριες της συνάντησης ήταν τα στελέχη του Κέντρου Φραντζέσκα Ακριώτη και Ελένη Ευθυμιάδου και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...