Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συγκέντρωση αλληλεγγύης χτες στη Χαλκίδα

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων από τα 5 κλειστά εργοστάσια της Χαλκίδας (ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ), που διεκδικούν δεδουλευμένα, εξέφρασε το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση που έκανε χτες το απόγευμα στη Χαλκίδα. Εργαζόμενοι και σωματεία, καταδίκασαν την καταστολή και το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο κυβέρνηση και εργοδότες αντιμετωπίζουν τις κινητοποιήσεις και κάλεσαν το λαό της περιοχής να συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας στις 6 Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία, έκανε χτες αντιπροσωπεία των σωματείων από τα 5 εργοστάσια. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εξέφρασαν τη στήριξή τους στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και άσκησαν κριτική στις αρχές της Περιφέρειας που με τη στάση τους σιγοντάρουν το δόγμα «νόμος και τάξη». Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους την περασμένη Τρίτη, ο Περιφερειάρχης παρέμενε άφαντος για ώρες παρά τις προσπάθειες των εκλεγμένων με το ΚΚΕ περιφερειακών συμβούλων να επικοινωνήσουν μαζί του, ενώ δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για να καταδικάσει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και να απαιτήσει την αποχώρησή τους.

Ψήφισμα καταδίκης της καταστολής και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων υιοθέτησαν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) και Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΜΑΣ στα Διοικητικά τους Συμβούλια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...