Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Ζωντανεύοντας την παλιά Χαλκίδα»

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, παράλληλα με τις άλλες επιστημονικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ζωντανεύοντας την παλιά Χαλκίδα». 

Η έκθεση θα λειτουργήσει από την περίοδο των Χριστουγέννων μέχρι και την λήξη της σχολικής χρονιάς στον χώρο της Εστίας στο «Κόκκινο Σπίτι» και θα απευθύνεται σε μεμονωμένους πολίτες, οργανωμένους φορείς ή εκδρομείς καθώς και στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η έκθεση θα αποτελείται από 2 ενότητες: Η 1η θα έχει σαν θέμα παλιές φωτογραφίες της πόλης και η 2η θα αφορά θέματα της πόλης ιστορικού ενδιαφέροντος. Προγραμματίζεται, επίσης, όσα σχολεία το θελήσουν, εκτός από την ξενάγησή τους, να μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα πρόγραμμα ιστορικής επεξεργασίας και μελέτης του περιεχομένου μιας φωτογραφίας που θα επιλέξουν. Στην συνέχεια, οι καλύτερες μελέτες, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Για την πάραπάνω έκθεση καλούνται τόσο φυσικά πρόσωπα όσο και φορείς που διαθέτουν πρωτότυπες φωτογραφίες ή αντίγραφα αυτών (σε καλή κατάσταση και ανάλυση) να επικοινωνήσουν με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας στα τηλέφωνα 22210 87860 και 22210 77599 (κ. Μαρκόπουλος). Οι πρωτότυπες φωτογραφίες που θα προσφερθούν θα ψηφιοποιηθούν και θα επιστραφούν άμεσα στον κάτοχό τους. Στην συνέχεια, οι πιο αξιόλογες, οι οποίες θα επιλεγούν από επιτροπή, θα μεγεθυνθούν και τέλος θα εκτεθούν. Στην κάθε φωτογραφία, εκτός από τα στοιχεία της και την περιγραφή της, θα αναγράφεται το πρόσωπο ή ο φορέας που την προσέφερε στην έκθεση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα τιμηθούν για την προσφορά τους τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης όσο και σε ξεχωριστή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την λήξη της.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα                                                                            

Ο επιστημονικός υπεύθυνος

Αντώνιος Αντωνίου

Δρ Αστροφυσικής Παν/μίου Αθηνών

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...