Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Υγείας σε Αναγνωστάκη: Η Λειτουργία ΕΟΠΥΥ Κεντρικής και Νοτίου Ευβοίας

Σε απάντηση στην αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Ευβοίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με αρ. 5131/4-7-2013 με θέμα «Λειτουργία ΕΟΠΥΥ Κεντρικής και Νοτίου Ευβοίας», το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 72 του Ν.3984 (όπως προστέθηκε στην περίπτωση Γ της παραγράφου του άρθρου 23 του Ν.3918/2011), σε κάθε νομό της χώρας συνίσταται Περιφερειακή Διεύθυνση, υπαγόμενη στη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης και Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας η οποία εντάσσεται στη διοικητική δομή του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι την έκδοση του Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ η Διεύθυνση αυτή αποτελεί οργανική μονάδα ανά νομό των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, η έδρα της οποίας επιλέγεται με απόφαση του Προέδρου του Οργανισμού.

Στο Νομό Ευβοίας λειτουργεί η Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Ευβοίας με έδρα τη Χαλκίδα.

Ο ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια περιστολής δαπανών, εξετάζει το θέμα στέγασης των Υπηρεσιών Υγείας του σε χώρους που παραχωρούνται δωρεάν ή από τα Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ ή από τους Δήμους ή άλλους Φορείς.

Επισήμανε ότι, θα εξεταστεί και η πρόταση για δωρεάν παραχώρηση χώρου είτε από το Δήμο Αλιβερίου, είτε από τη Δ.Ε.Η Α.Ε, είτε από το Κ.Υ. του Ε.Σ.Υ. .

Παράλληλα εξετάζει και την αναβάθμιση όλων των Υπηρεσιών Υγείας των ταμείων που εντάχθηκαν στον Οργανισμό, αλλά και τη συνένωση των δύο Υπηρεσιών Υγείας που λειτουργούν στο Αλιβέρι, ώστε να μην δημιουργούνται τα μέχρι τώρα προβλήματα.

Στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας με παρεμβάσεις και μέτρα που συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Το αίτημα για μετατροπή του ΠΕΚΑ Αλιβερίου σε Περιφερειακή Διεύθυνση Αλιβερίου, θα εξετασθεί κατά τη διαδικασία κατάρτισης του Οργανισμού του ΕΟΠΥΥ.         

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...