Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στη Χαλκίδα με τον.. Αίσωπο


Η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στη Χαλκίδα,  για να  παρουσιάσει στους μικρούς της φίλους την θεατρική παράσταση «Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει…..», την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ,  στο Θέατρο  «Ορέστης  Μακρής» (Πάρκο του Λαού)

Είναι μια  παράσταση ειδικά προσαρμοσμένη για τα παιδιά , αλλά απευθύνεται  και στους γονείς τους, καθώς και σε όσους αγαπούν τους μύθους που εκπέμπουν χρήσιμα και διαχρονικά μηνύματα.

Από το σύνολο των 584 σωζόμενων  μύθων  επιλέχτηκαν  εκείνοι  που  κάτι έχουν να πουν περισσότερο  στα παιδιά. Γι’ αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…».

Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια.

Οι μάσκες των ζώων  επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου  διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών  θεατών.

Η μουσική είναι  ηχογραφημένη με φυσικά όργανα και  συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης που  βέβαια  τραγουδούν ζωντανά και  χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί, ενώ ένας πλανόδιος ακορντεονίστας  συνδέει και  «σχολιάζει» τους μύθους.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας,  Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα , Μαριαλένα Ροζάκη. Την σκηνοθεσία του έργου έχει κάνει η Κάρμεν Ρουγγέρη

Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων από την Παράσταση θα παραχωρηθούν  υπέρ των σκοπών του  Πανευβοϊκού   Συλλόγου  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα –Πολιτισμός»  

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ

Προπώληση εισιτηρίων : 
Βιβλιοπωλείο « ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ »
Δημοτικός Κινηματογράφος REX
Κατάστημα Παιχνιδιών «ΑΜΠΑΡΙΖΑ
Καφέ – Μεζεδοπωλείο « ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο ΠΑΓΚΑΚΙ » Ερμού 14

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...