Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Περιζήτητη η μονάδα της Σέλμαν στην Εύβοια

Αντιδράσεις από τους εργαζομένους που ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Ισπανικές, πορτογαλικές αλλά και τούρκικες εταιρείες φημολογείται ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης της μονάδας της Σέλμαν στο Βασιλικό Ευβοίας, ενώ βεβαίως δεν απουσιάζει και το ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες που βλέπουν τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως εν δυνάμει παραγωγική βάση αλλά και ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής.

Εν τω μεταξύ η κατάσταση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων είναι έκρυθμη μετά και την απόφαση της πρώτης να αναστείλει την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Οι εργαζόμενοι από την άλλη δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους, στα οποία αν συμπεριληφθούν και οι δόσεις από τις αποζημιώσεις όσον έχουν απολυθεί αλλά ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί φθάνουν τα 4,5 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι από το 2010, που η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο της Alfa Wood μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί από την Σέλμαν περί τα 630 άτομα.

Επί τους παρόντος αναφέρουν πηγές μέλη του Σωματείου έχουν μπει μέσα στο εργοστάσιο της Σέλμαν προκειμένου να καταγράψουν την αξία του εμπορεύματος αλλά και των αναλωσίμων που διαθέτει. Η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι στη συγκεκριμένη μονάδα υπάρχουν σήμερα εμπορεύματα αξίας 5 εκατ. ευρώ καθώς και αναλώσιμα είδη αξίας 3 εκατ. ευρώ. Η άποψη των εργαζομένων είναι ότι η αξία ων προαναφερθέντων δεν είναι ούτε η μισή.

Τον Οκτώβριο η εκδίκαση για το άρθρο 99

Υπενθυμίζεται ότι για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης για την υπαγωγή της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Το δικαστήριο έδωσε την αναβολή μετά από αίτημα των δικηγόρων των απολυμένων από τις αρχές του 2013 εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Χαλκίδα, οι οποίοι την Τρίτη κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης η οποία πήρε δικάσιμο για τις 2 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΕΛΜΑΝ προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και των 174 εργαζομένων που απασχολούνταν στη μονάδα του Βασιλικού Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου του 2013.


Πηγή:www.reporter.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...