Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Απεργία στα ξενοδοχεία της Εύβοιας μετά την απόλυση συνδικαλίστριας

Που λιποθύμησε από 26ωρη εργασία

Απεργία στα ξενοδοχεία της Εύβοιας μετά την απόλυση συνδικαλίστριας που λιποθύμησε από 26ωρη εργασία

Όργιο αυθαιρεσίας επικρατεί στις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Ευβοίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων επισιτισμού Εύβοιας, το οποίο κήρυξε 24ωρη απεργία το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόλυση της Ασημίνας Καραμπέτσου, προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από ξενοδοχείο της Ερέτριας, το οποίο ανήκει στο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι: " Στο ξενοδοχείο του Γενικού Γραμματέα της ¨Ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας  όχι μόνον δεν εφαρμόζετε η κλαδική Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά αντίθετα έχει συμφωνηθεί επιχειρησιακή σύμβαση με όρους ανειδίκευτου εργάτη (586 Ευρώ μικτά).

Η σύμβαση συμφωνήθηκε με αδιευκρίνιστες συνθήκες υπογραφής από μόλις 7 άτομα, κάποιο εκ των οποίων συγγενικά του πρόσωπα, ενώ κατά τον έλεγχο είχαμε και τραγελαφικά περιστατικά όπου στη θέα των επιθεωρητών εργασίας φυγαδεύονταν εργαζόμενοι, προφανώς ανασφάλιστοι.

Οι διαμαρτυρίες της Π.Ο.Ξ για αφορισμούς, λιθοβολισμούς και δαιμονοποίηση της ελληνικής ξενοδοχείας θα ήταν δικαιολογημένες αν μπορούσε την ίδια ώρα να περιορίσει την ασυνέπεια και αντικοινωνική δράση των μελών της".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...