Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αλιβέρι: ΤΟ Συνδικάτο Μετάλλου συμμετέχει στη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ με ανακοίνωσή τους καλεί ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) στο Αλιβέρι.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί να μας ξαναεπιστρέψει στο μεσαίωνα. Σε δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών ακούσαμε το ανεπίτρεπτο, ότι στην Ελλάδα ο κατώτερος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα υπερκέρδη των πλουτοκρατών αφεντικών τους, με πρόσχημα την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδος. Που θέλουν να καταργήσουν το νόμο 1264/1982 που διέπει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να καταργήσουν τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Από τη μια πλευρά μας τσακίζουν τη ζωή και μας αλυσοδένουν και από την άλλη μας προβάλλουν την τακτική μιας λαϊκής σοφίας, «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι».

Όλα αυτά έρχονται σε μία περίοδο όπου ο πιο μαζικά συνδικαλισμένος χώρος του κλάδου μας βρίσκεται σε έναν διαρκή απεργιακό αγώνα 80 ημερών περίπου. Από ότι φαίνεται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και στέλεχος της τοπικής εργοδοτικής οργάνωσης των βιομηχάνων διάλεξε να ανοίξει τη πιο σφοδρή ταξική σύγκρουση από τον πιο πρωτοπόρο πυρήνα των εργατών της ΒΙΟΜΕΚ ΑΒΕΤΕ. Οι συνάδελφοι μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή και σκηνοθετημένη κατηγορία σε βάρος τους ότι αυτοί είναι υπαίτιοι για την στάση του μονοπωλιακού ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ να παύσει την παραγωγική λειτουργία.

ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η΄ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

το τελευταίο διάστημα ξεχείλισε το θράσος του ρατσιστικού ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που εμφανίστηκαν στη πύλη της εταιρίας «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ ΑΒΕΕ». Είναι οι γνωστοί ψευτοπατριώτες , νταβατζήδες, σύγχρονοι δουλέμποροι που διατηρούν γραφείο ευρέσεως εργασίας στην μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΘΗΒΑΣ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ και θέλουν τους Έλληνες εργάτες υποταγμένους και έρμαιά στις ορέξεις των βιομηχάνων, ανασφάλιστους με μεροκάματα της τάξης των 18 ευρώ . Που δίνουν έμφαση στο χρώμα των μεταναστών και δεν τους θέλουν να εργάζονται στη στεριά γιατί τρώνε τις δουλειές των Ελλήνων, αλλά στην θάλασσα δεν τους καίγεται καρφί όταν οι Έλληνες ναυτεργάτες μαστίζονται από ανεργία λόγω της άρσης του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία .Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή ορντινάντσα και εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης. Έχουμε χρέος συνάδελφοι να τσακίσουμε το αυγό του φιδιού πριν επωαστεί και σκάσει, είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...