Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η ληστεία του κοσμηματοπωλείου, τα 500.000 ευρώ και η "αδράνεια της Αστυνομίας"

Ο ιδιοκτήτης του γνωστού κοσμηματοπωλείου Goldmania στη Χαλκίδα, Φίλιππος Πανταζής, μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στο κατάστημα του την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, καταγγέλλει την Ελληνική Αστυνομία για την πρωτοφανή αδράνεια και την αδιαφορία που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό.  

Μετά από επικοινωνία που είχε το eviaportal.gr  με τον κ. Πανταζή για την ληστεία που σημειώθηκε στο μαγαζί του, λίγους μήνες μετά από την ληστεία που είχε ξαναγίνει στο ίδιο κατάστημα, με  τους ληστές να κρατούν καλάσνικοφ, το πρώτο και βασικότερο πράγμα που ήθελε να καταγγείλει ήταν η αδράνεια, η ανεπάρκεια και η αδιαφορία της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Πιο συγκεκριμένα όπως είπε στο eviaportal.gr ο ίδιος, η ληστεία έγινε στις 12 η ώρα το μεσημέρι και η αστυνομία έφτασε στο κοσμηματοπωλείο στη 1 η ώρα το μεσημέρι!
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους η απάντηση τους ήταν : «Δεν έχουμε να στείλουμε άτομα»!!!

Το τραγικό της υπόθεσης με όσα μας είπε ο κύριος Πανταζής είναι ότι η γυναίκα του, φοβούμενη για την ζωή της όπως μας είπε ο ίδιος, είχε εγκλωβιστεί στην τουαλέτα που βρισκόταν στο πάνω μέρος του μαγαζιού, μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ και την απεγκλώβισε.
Με βάση τις δηλώσεις του κυρίου Πανταζή η απάντηση της αστυνομίας για την έλλειψη ατόμων ήταν η εξής:

 «Οι δυο ομάδες ΔΙΑΣ που έχει στην κατοχή της, βρισκόταν η μια στην Ψηλή Γέφυρα όπου πραγματοποιούσε έλεγχο σε αυτούς που έρχονταν στην Εύβοια ενώ η άλλη βρισκόταν στην Λιανή Άμμο»

Και όλα αυτά την ώρα που οι δυο ληστές, Ρουμανικής καταγωγής, διέφευγαν πεζοί προς την Σουβάλα.


Η αδιαφορία της αστυνομίας φάνηκε σύμφωνα με τον κύριο Πανταζή ακόμα και στην συλλογή δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Η σφαίρα έσπασε την τζαμαρία και η εταιρεία που ήρθε για να κάνει την αντικατάσταση, βάζοντας θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αυτήν την φορά, παρέδωσε η ίδια το πόμολο, γεμάτο δαχτυλικά αποτυπώματα στην αστυνομία, την ίδια στιγμή που εκείνη δεν το είχε αναζητήσει καθόλου, όπως μας δήλωσε ο ίδιος ο κος Πανταζής.


Ο κύριος Πανταζής καταγγέλλει ακόμα και το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, το οποίο μιλούσε για άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ την στιγμή που η καθυστέρηση ήταν τουλάχιστον μιας ώρας.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση του κυρίου Πανταζή είναι η έκτη φορά που γίνεται στόχος ληστείας ενώ η τωρινή ζημιά ανέρχεται πάνω από 500.000€, γεγονός που οδήγησε τον ίδιο τον κύριο Πανταζή στην σκέψη ακόμα και να κλείσει την επιχείρηση του.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...