Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τον Γρηγόριο, τον πιό αγαπητό Μητροπολίτη μας

Από το σημερινό μνημόσυνο
Μνημόσυνο  για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπητού σε όλους, Μητροπολίτη Χαλκίδας Γρηγόριου Πλειαθού,  έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσοστόμου.

Ο πιο αγαπητός Μητροπολίτης Χαλκίδας, ο Γρηγόριος
Το πρωί της Παρασκευής έγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Μητρόπολης στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας .

Στον χώρο του Ορφανοτροφείου βρίσκεται και ο τάφος του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Γρηγορίου Πλειαθού, σύμφωνα με την επιθυμία του, αφού υπήρξε ο κτήτωρ του Ιδρύματος αυτού.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και στις διδαχές του, αλλά και στον μακαριστό Μητροπολίτη Γρηγόριο Πλειαθό, ο οποίος Αρχιεράτευσε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος από το έτος 1922 έως το 1968 (οπότε,επί χούντας, απομακρύνθηκε άδικα από τον Θρόνο του και κοιμήθηκε τρία χρόνια μετά, το 1971), τονίζοντας την σπουδαία εκκλησιαστική και κοινωνική προσφορά του, ιδιαιτέρα κατά την περίοδο της Κατοχής, ενώ, τέλος, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον εορτάζοντα Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Γρηγόριο Κλεούδη.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης (97,7 fm).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...