Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Κάρυστος: 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Κτήμα Μοντοφώλι

Για πρώτη φορά φέτος, διοργανώνεται ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο Κτήμα Μοντοφώλι, στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, την Κάρυστο  με την  υποστήριξη του Δήμου Καρύστου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Institût Français de Grèce).

Το κτήμα Μοντοφώλι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, ανοίγει   τις πόρτες του, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στις 22 και 23, για να υποδεχθεί 22 μουσικούς από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, και τη Σερβία, που με τη σειρά τους θα ξεναγήσουν το κοινό, μέσα σε δυο  βραδιές, από το μπαρόκ ως και τη τζαζ : οι Thomas Oltheten και Marion Boshuizen, μέλη του Apollo Ensemble από την Ολλανδία, ενός σχήματος που εμπνεύστηκε το όνομά του από την Ελληνική μυθολογία, η σοπράνο Alexandra Lubchansky, με συμμετοχές σε διεθνείς παραγωγές και εμφανίσεις σε σπουδαία λυρικά θέατρα, ο πιανίστας Olivier Roberti, μόνιμος συνεργάτης του Seiji Ozawa και καλλιτεχνικός διευθυντής της Seiji Ozawa International Academy Switzerland, με έγχορδα της Ακαδημίας, η πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «γύρω απ’ το πιάνο», Αλεξάνδρα Νομίδου, ο πιανίστας Απόστολος Παληός, βραβευμένος με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, ο Γιώργος Ψυχογιός, πιανίστας αυτοσχεδιαστής και συνθέτης, αλλά και μοναδικός μαθητής του Keith Jarrett, οι Γάλλοι σαξοφωνίστες Clément Himbert, 1ο Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Bayreuth, και ο Sylvain Rifflet, ερμηνευτής και συνθέτης, βραβευμένος με το βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για ταινία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουμπάι, καθώς και η περίφημη Σέρβικη μπάντα του Stojan Krstić, εγκαινιάζουν το πρώτο αυτό διεθνές μουσικό διήμερο στο Κτήμα Μοντοφώλι. Και τις δύο βραδιές, το πρόγραμμα θα ανοίξουν νεαροί μουσικοί από την Κάρυστο, σπουδαστές του Ωδείου Εύας Βασιλοπούλου.

 Το Κτήμα Μοντοφώλι βρίσκεται στην Παλαιά Χώρα Καρύστου, στη Νότια Εύβοια. Εδώ βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Μάρκου, στο υπαίθριο προαύλιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες της Παρασκευής και του Σαββάτου 22 και 23 Ιουνίου 2012. Από το 1987, το κτήμα είναι, επιπλέον, και ένας αντιπροσωπευτικός Αιγαιοπελαγίτικος αμπελώνας, αφού φυτεύθηκαν τέσσερις ποικιλίες αμπελιού, από αυτές που ανέκαθεν δίνουν εξαιρετικά λιαστά κρασιά. Το «ΚΤΗΜΑ ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ» είναι το μοναδικό λιαστό γλυκό κρασί, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια που καλλιεργούνται στο κτήμα.

Tο κτήμα είναι ανοιχτό στο κοινό από την 1η Ιουνίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου για ξενάγηση και γευσιγνωσία κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα, αλλά και σε άλλες μέρες κατόπιν συνεννόησης.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...