Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Ψάχνουν τους καθηγητές για το ΕΠΑΛ...


"Φέρτε μας καθηγητές" λένε με μια φωνή μαθητές και γονείς στη Κάρυστο, που έχουν αγανακτήσει με τα προβλήματα που έχει το τοπικό ΕΠΑΛ.

Την διαμαρτυρία τους εκφράζουν με επιστολή στους αρμόδιους και ζητούν επιτακτικά να συμπληρωθούν αμέσως τα κενά.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας:
«Πρώτον θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση στη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων η οποία ολοκληρώθηκε μόλις στο τέλος Οκτωβρίου, αφού τα βιβλία των ΕΠΑΛ θεωρήθηκαν δεύτερης προτεραιότητας.

Δεύτερον συνεχίζεται μέχρι σήμερα η μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού κυρίως ειδικοτήτων (καθηγητές Γεωπονίας), Αγγλικής γλώσσας, Φυσικής Αγωγής, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα με καθηγητή ηλεκτρολογίας και μόλις πριν δύο ημέρες συμπληρώθηκαν οι ώρες μαθηματικών.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχουν χαθεί στο ΕΠΑΛ Καρύστου πάνω από 700 διδακτικές ώρες και συνεχίζεται να χάνονται γύρω στις 70 ώρες κάθε εβδομάδα που περνάει, ενώ υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται καθόλου (επτά μαθήματα του γεωπονικού τομέα, ερευνητική εργασία της Α΄ τάξης, φυσική αγωγή και άλλα μαθήματα που διδάσκονται με περικοπές ωρών).

Κατευθύναμε τα παιδιά μας στην επαγγελματική εκπαίδευση πιστεύοντας πως στις μέρες μας ένα πτυχίο ειδικότητας που θα αντικατοπτρίζει και ειδικές γνώσεις εκτός από τις γενικές θα τους ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο εφόδιο στη ζωή τους. Αυτό όμως που διαπιστώνουμε τώρα είναι απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης από την πλευρά του κράτους, καθώς βλέπουμε τα παιδιά μας, κάποιες ημέρες, να κάνουν μάθημα μόνο 3 ώρες. Ειδικότερα για τα παιδιά της Γ΄ τάξης βλέπουμε πως θα κληθούν να πάρουν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις υπό άνισους όρους σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την κατάσταση και απαιτούμε να σταλεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΑ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,  
ΒΕΡΟΥΧΗ  ΜΟΣΧΑΝΘΗ
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...