Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ακαδημία των Πολιτών με τη συμμετοχή 150 σπουδαστών

Η Ακαδημία των Πολιτών δίνει την ευκαιρία στους πολίτες της περιοχής να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους...

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αλιβέρι από τον Οκτώβριο του 2012, με τη συμμετοχή 150 σπουδαστών.

Η Ακαδημία των Πολιτών (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με ISO 9001) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που λειτουργεί με έδρα τη Μυτιλήνη και υπό την εποπτεία του Ευστράτιου Παπάνη, προέδρου της Ακαδημίας και Επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η αξιοθαύμαστη αυτή πρωτοβουλία παρέχει μια εξαιρετική, πολύτιμη ευκαιρία, στον κάθε ανήσυχο πολίτη που αναζητά να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να ωριμάσει και να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά.

Δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες της περιοχής ηλικίας άνω των 18, ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού.»
 
Ακαδημαϊκά έτη: Το συνολικό πρόγραμμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιβερίου είναι 4ετές (2012-2016).

Το κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον Οκτώβριο, τελειώνει τον Ιούνιο του επόμενου έτους και χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών με 6μηνη διάρκεια.
Α΄ Ακαδημαϊκό έτος: Το χειμερινό εξάμηνο ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα «Ψυχολογία» και για το εαρινό εξάμηνο ακολουθεί η «Συμβουλευτική».

Οι διαλέξεις είναι τρίωρες εβδομαδιαίες και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 5-8 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Αλιβερίου.

«Σε πείσμα των κακών συγκυριών της εποχής για τη χώρα μας, οι εισηγήσεις της Ακαδημίας των Πολιτών δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές να διατυπώσουν τις ιδέες τους, να ανταλλάσσουν απόψεις και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Μα πάνω απ’ όλα οι επιστήμονες-εισηγητές λειτουργούν ως κοινωνοί της ελπίδας και της αισιοδοξίας, αφού σε κάθε διάλεξη κάτι θετικό μεταλαμπαδεύεται στις καρδιές των σπουδαστών. Η Ακαδημία των Πολιτών είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα που έχει ήδη ενώσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, όχι μόνο με τις διαλέξεις αλλά και με άλλες αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...