Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωστάκης: Οι κτηνοτρόφοι δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά η ΑΤΕ τους ταλαιπωρεί

Οι κτηνοτρόφοι δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά η ΑΤΕ τους ταλαιπωρεί αναφέρει σε ερώτηση του στη Βουλή για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης Αναγνωστάκης:

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Η πολιτεία το πρόβλημα της άδικης υπερχρέωσης των κτηνοτρόφων στην ΑΤΕ, το έλυσε με την ΚΥΑ 4216/2001 σε συνδυασμό με τον Ν.3259/2004 περί πανωτοκίων.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν.3259/2004 ορίζεται ρητώς ότι η ΑΤΕ οφείλει κατά την εφαρμογή της ρύθμισης, να αφαιρέσει από το συνολικό ποσό της οφειλής, τις καταβολές που εισέπραξε από τον λογαριασμό του Ν.128/75, ώστε να μειωθεί το συνολικό ποσό της οφειλής .

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν περιπτώσεις χρεών κτηνοτρόφων, που δυστυχώς συνάντησαν την επίμονη άρνηση της ΑΤΕ, να εφαρμόσει τον νόμο, παρά την προσφυγή των κτηνοτρόφων στα δικαστήρια και την πανηγυρική τους δικαίωση σ' αυτά.

Η άρνηση της ΑΤΕ να αφαιρέσει τις καταβολές του Ν.128/75 είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στους λογαριασμούς κτηνοτρόφων ανεξόφλητα υπόλοιπα, τα οποία διεκδίκησε και εισέπραξε επί πλέον, μέσω της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Το έργο της ΑΤΕ συνεχίζει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ταλαιπωρούνται άδικα αγρότες-κτηνοτρόφοι με αποστολή ακόμη και ειδοποιήσεων από τις αρμόδιες ΔΟΥ για να εισπραχθούν οι εγγυήσεις μέσω αυτών.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να υπάρξει επιτέλους η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την στάση των τραπεζών, με τους ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις της προηγούμενης νομοθετικής παρέμβασης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...