Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καθαρισμός ρεμάτων στην Κύμη

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κινήθηκε προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την εξεύρεση πόρων και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε η φωτιά, έτσι ώστε να προλάβει ο δήμος τις ζημιές που μπορεί να επιφέρει ο επερχόμενος χειμώνας.

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., ανταποκρινόμενη στην έκκληση του δήμου για βοήθεια, αποφάσισε να συνδράμει με τα απαραίτητα μηχανήματα στον καθαρισμό των ρεμάτων: Μανικιάτης, Χόνδρος, το ποτάμι της Αχλαδερής και το ποτάμι του Αλιβερίου.

Πρόκειται για εργασίες της τάξεως των 100.000 ευρώ περίπου, που, πέραν του ότι θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων για τον δήμο, συνιστούν και εξοικονόμηση χρόνου, μια και οι καθαρισμοί ξεκίνησαν ήδη, πριν αρχίσουν οι βροχές.

Οι εργασίες γίνονται με την καθοδήγηση των αρμόδιων αντιδημάρχων και επιβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, η οποία διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για εκτέλεση έργων του ΕΣΠΑ και μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιων έργων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...