Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Έλεγξε κανείς τις 24 off shore εταιρίες που έχουν έδρα στη Κύμη;

Έλεγξε κανείς τις 24 off shore εταιρίες που έχουν έδρα στη Κύμη; Σε αυτό το ερώτημα που θέτει η κοινωνία της Εύβοιας και όχι μόνο καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι, μια και έχουν περάσει 10 μήνες από την ανακοίνωσή τους αλλά δεν έχει γίνει γνωστή καμία εξέλιξη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου του ΣΔΟΕ των εξωχώριων εταιρειών, που είχε ξεκινήσει µετά τη διαπίστωση ότι πολλές από αυτές δεν έχουν καταβάλει για πολλά χρόνια φόρους ακινήτων, εισοδήματος κτλ., οι φορολογικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα, τον Νοέμβριο του 2011, και για τις 24 εξωχώριες εταιρίες στην Κύμη, που παρατηρήθηκε να «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».
Μεταξύ των φορολογικών παραβάσεων που έχουν καταγράψει οι έλεγχοι του Σώµατος ∆ίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γενικά για τις εξωχώριες εταιρείες είναι ότι δεν έχουν καταβάλει Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ως το 2006 και στη συνέχεια δεν είχαν πληρώσει ΕΤΑΚ, ΦΑΠ και άλλους φόρους, ενώ για ορισμένες εταιρείες δεν υπήρχε καν ΑΦΜ.
Μάλιστα, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2012, κατόπιν ολοκληρωμένων ελέγχων του ΣΔΟΕ καταλογίζεται σε επιχειρήσεις το ποσό των 41 εκατ. ευρώ!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι καυτά:

1. Πόσες από τις 24 εξωχώριες εταιρείες της Κύμης έχουν ελεγχθεί; Πόσοι είναι οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ;

2. Υπάρχει κάποια εκτίμηση του οφειλόμενου φόρου που τους καταλογίζεται;

3. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και στις 24 εταιρείες αρμοδιότητας της ΔΟΥ Κύμης, ώστε να αποδοθούν με διαφάνεια οι ευθύνες από όπου κι αν προέρχονται ;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...