Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τι πρόδωσε τον 21χρονο που επιτέθηκε στην 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο

Στη Σύρο απολογείται αύριο ο 21χρονος Πακιστανός που ομολόγησε με λεπτομέρειες την επίθεση κατά της 15χρονης Μυρτούς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σε βάρος του ασκήθηκε χθες το βράδυ ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.

Οπως αποκαλύφθηκε από τη έρευνα των αστυνομικών οι οποίοι τον συνέλαβαν μαζί με δύο ομοεθνείς του στην Αθήνα, σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, ο φερόμενος ως δράστης είχε επικοινωνήσει ήδη με την πρεσβεία του για να επιστρέψει στο Πακιστάν, εκμεταλλευόμενος στα προγράμματα επαναπατρισμού της Ε.Ε. Υπολόγιζε επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, να εισπράξει χρήματα που δίνονται από τα κοινοτικά κονδύλια για τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών.

Η ομολογία

«Ηθελα να της κλέψω το κινητό. Όταν άρχισε να φωνάζει, θόλωσα. Άρχισα να τη χτυπάω στα βράχια. Και μετά έγινε ό,τι έγινε. Μέχρι τότε δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο στην κοπέλα. Μόνο το κινητό της ήθελα να πάρω», φέρεται να είπε στην απολογία του ο 21χρονος Πακιστανός.

Το λάθος

Τις πρώτες μέρες, όταν υπήρχε η αίσθηση πως η Μυρτώ έπεσε και χτύπησε στα βράχια, ο νεαρός Πακιστανός παρέμεινε στην Πάρο. Σύμφωνα μάλιστα με την Espresso, έπαιρνε μέρος στις συζητήσεις για την υπόθεση. Οταν όμως οι αστυνομικοί άρχισαν να πάρουν γενετικό υλικό και να κάνουν έρευνες, ήρθε ο πανικός!

Και αποφάσισε να φύγει από το νησί. Βρήκε την ευκαιρία όταν έμαθε ότι επρόκειτο να φύγουν και δυο συμπατριώτες του. Για να μη δώσει στόχο, είπε σε όλους και κυρίως στον εργοδότη του πως είχε οικογενειακό πρόβλημα και έπρεπε να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Μόνο που έκανε το λάθος και δήλωσε ψεύτικο όνομα στο πρακτορείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Πειραιά. Οι συμπατριώτες του έδωσαν τα αληθινά τους στοιχεία. Και όταν οι αστυνομικοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα με τους αλλοδαπούς που έφυγαν από το νησί λίγο μετά την επίθεση στη 15χρονη, κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...