Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι νεαροί κλέφτες το έβαλαν στα πόδια μόλις τους αντιλήφθηκε η 40άρα

Δυο νεαροί κλέφτες το έβαλαν στα πόδια μόλις τους αντιλήφθηκε η 40χρονη ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στο οποίο είχαν εισβάλει.

Η γυναίκα τους είδε να φεύγουν με ένα ΙΧ και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και μετά από μεγάλη κινητοποίηση συνελήφθησαν και εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ναρκωτικά δισκία κ.α.



Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν, προχθές (04-08-2012) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο άτομα, ηλικίας 33 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και κατοχή ναρκωτικών δισκίων. Εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.
Ειδικότερα προχθές το βράδυ, οι δύο δράστες παραβίασαν κεντρική είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 41χρονης στη Χαλκίδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και διέφυγαν με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η παθούσα κατήγγειλε την απόπειρα κλοπής στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην πόλη της Χαλκίδας, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν, πλήθος κοσμημάτων και δύο καρτέλες που περιείχαν (12) ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον κατασχέθηκαν και τα δύο κινητά τηλέφωνα των δραστών.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, νωρίτερα προχθές το βράδυ, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία, ιδιοκτησίας 61χρονης ημεδαπής, στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας και αφαίρεσαν:
•Τέσσερα (4) χρυσά βραχιόλια, ένα (1) ασημένιο και ένα (1) επιχρυσωμένο βραχιόλι.
•Ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι και τέσσερα (4) χρυσά σκουλαρίκια.
•Μία (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού και δύο (2) χρυσά στολίδια για αλυσίδα.
•Μία (1) χρυσή και μία (1) επίχρυση αλυσίδα χεριού.

Τα κατασχεθέντα κοσμήματα αναγνωρίστηκαν από την παθούσα και της αποδόθηκαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...