Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ" στα "ΕΛΥΜΝΙΑ 2012"

Τη δεύτερη ατομική έκθεσή του με τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ" παρουσιάζει ο Ευβοιώτης μηχανικός Γιώργος Κεβρεκίδης, στα πλαίσια των  πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΕΛΥΜΝΙΑ 2012" από 1-15 Αυγούστου, στο ανακαινισμένο κτίριο "ΜΕΛΑ", στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας.

Γεννημένος στη Χαλκίδα από γονείς με καταγωγή απ' τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη παραθαλάσσια Νέα Αρτάκη, γενέθλια πόλη της μητέρας του. Οι καταβολές των γονέων του συνετέλεσαν στη διαφύλαξη άρρηκτων σχέσεων με τις παραδόσεις των προσφύγων και τις μνήμες των προγόνων του.

Για τη συμμετοχή του στις φετεινές εκδηλώσεις του Καλλικράτειου Δήμου, ο καλλιτέχνης δήλωσε:

"Μόλις αντίκρυσα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης τις 350 οικογένειες από το Μαρμαρά να στήνονται στο φακό, μες σ' όλη τους την αρχοντοσύνη, με πλημμύρισαν ξαφνικά εικόνες προσφυγιάς....Μυρωδιές  καλοφτιαγμένων γιούκων με τα στοιβαμένα χειροποίητα κομψοτεχνήματα της μικρασιάτισσας προγονής μου, αναδυθήκαν με μιάς από το παρελθόν....
Δε μπορώ να μην καταγράψω, σα νέος Τσιφόρος, τη μεγάλη μου συγκινησιακή φόρτιση, όντας απόγονος προσφύγων ο ίδιος, αλλά και να μην την αποτυπώσω στο καμβά σα νέος Βογιατζής, αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους πραγματικούς αυτούς Έλληνες."

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 1 ως τις 15 Αυγούστου.
Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 19:00-23:00 καθημερινά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...