Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη: Ποινή 10 ετών φυλάκισης σε διευθυντές εφοριών

Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι επτά εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν  ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

Όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ένας από αυτούς, ο Σταύρος Παπαδαυίδ είναι ο εφοριακός του οποίου η πρώην σύζυγος Ελισάβετ Σαρρή συμμετέχει μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννη Μπέλτσιο, στο διοικητικό συμβούλιο της URBANICA, της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων. Η Ελισάβετ Σαρρή, μάλιστα,  μετά το διαζύγιό της από τον Στ. Παπαδαυίδ, παντρεύτηκε τον Γ. Μπέλτσιο.

Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις  μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...